.

Nieuws


Hier leest u het laatste nieuws.

 

status;

AML

APD

ASN
BDM

DEN
DRA

DWL

 


 

 

ON

ON

ON

ON

ON

ON

ON


 

EBG
EMN
ENS
GRN
HAR

HVN

KKV
ON

ON

ON

ON

ON

ON

ON

 

 

 


 

KMP

LHM
LMS
LWD

MFL
VHP

VNWON

ON

ON

ON
ON

ON

ON

 

stand


Laatste nieuws

15 jan 2024
Donateur paginaHet overzicht van donateurs is opnieuw bijgewerkt met hierop ook de laatste gulle gevers. Onze hartelijke dank is vanzelfsprekend. Het moedigt alle medewerkers aan om nog steeds de schouders onder het project te zetten.

31 jan 2022
Coversity serverEr is (en wordt nog steeds) hard gewerkt aan nieuwe meekijk-tools voor de Coversityviewer. De Android versie is al operationeel en de Apple variant wordt in de stijgers gehesen. Als een Windows/Linux variant wenselijk is wordt deze ook overwogen. Volg de actuele progressie op de eigen site van de Coveristyviewer www.coversityviewer.nl Hier vindt u ook alle downloads -> Gratis !

02 mrt 2021
Coversity serverVandaag is de meekijk- en meeluisterserver die vorige week was gestuikeld over een paar bitjes herstart. U kunt vanaf nu weer meekijken en luisteren via internet. Meedoen via de ether blijft altijd beter

12 aug 2020
Coversity serverAls gevolg van brand in de locatie waar wij te gast zijn, is voorlopig post Lichtmis (LMS) offline. Vanmiddag is er een zeer onprettige gebeurtenis geweest in het wegrestaurant van de Lichtmis, nabij Meppel. Op enig moment is er brand ontstaan dat een groot deel van het gebouw in de as heeft gelegd. Als gevolg hiervan heeft de energieleverancier o.a. de stroom-voorziening afgesloten, waardoor een deel van de Coversity voorzieningingen buiten werking is. We wensen de restauranteigenaar en medewerkers heel veel sterkte toe.

04 sep 2019
Coversity serverHet probleem met de Coversity-server, dat is het computerssteem welke alle relaisposten van PI2NON in het Noorden en Oosten aanstuurt, is verholpen. Sinds afgelopen dinsdag lag er vermoedelijk een data-bitje overdwars, waardoor alle posten niet actief waren. De sysop heeft het systeem weer op weten te starten.

20 juni 2019
HarlingenIn Harlingen zijn er verbindingen veranderd. Als het goed is doet ook deze post nu weer optimaal mee. We gaan het uitproberen.

7 jun 2019
DelfzijlDe onderbreking binnen het Delfzijlse bedrijf waar PI2NON gehuisvest is, waardoor de post Delfzijl buiten werking is, blijkt helaas definitief. We zijn naarstig op zoek naar een hoge locatie in deze regio. Zoekt u mee?

1 jun 2019
VeenwoudenHet HAMnet netwerk Noord is inmiddels dusdanig uitgebreid en verbeterd, dat een groot aantal posten voor hun verbinding "verhuisd" zijn naar dit alternatieve draadloos amateur initiatief. Al aangesloten waren Ameland, Heerenveen, Steenwijk en Assen. Nu dus ook Kampen, de Lichtmis, Den Ham, Enschede, Eibergen, Montferland en Groningen.

8 mei 2019
HarlingenDe post Harlingen kampt met een verbindings probleem. Hierdoor is het circeltje in de app soms rood of soms afwezig. Hierdoor lijkt deze post dus niet actief en doet niet mee in het netwerk. We hopen hier een oplossing voor te kunnen vinden.

1 mei 2019
HoltenDe post Holten heeft ter verbetering een nieuwe kabel en een nieuwe antenne gekregen. Ook hier een verbetering.
Graag uw rapporten via PI2NON.

1 mei 2019
LichtmisDe post Lichtmis is verplaatst. Zo'n 150m naar het oosten en zo'n 20 meter hoger. De resultaten van deze operatie lijken zeer positief.

1 mei 2019
EnschedeOmdat Co-channeling het beste werkt bij identieke polarisatie is de scheef gewaaide antenne van Enschede (met Twenste waterpas) rechtgezet. Enschede is dus nu weer optimaal operationeel.

1 mei 2019
DenekampOmdat er een "blanke spot" zat in het oosterse bereik van PI2NON, is een antenne bijgeplaatst in Denekamp. Deze site is een welkome aanvullig voor de amateurs achter de bult van Enschede.

 

10 apr 2019
AssenNadat de post Assen een poosje van internet was verstoken is onlangs de verbinding hersteld. En dus is Assen weer volledig operationeel.

20 feb 2019
DelfzijlDoor een internet onderbreking/storing binnen het bedrijf waar PI2NON gehuisvest is, is de post Delfzijl buiten werking. We hopen dat de ICT-geleerden aldaar het euvel kunnen verhelpen. We hopen op uw begrip.

17 feb 2019
VeenwoudenDe post Veenwouden is weer geheel actief. Onlangs was de zendereindtrap overleden, waardoor VNW tijdelijk alleen als ontvangstpost meedeed. Echter PI2NON kenmerkt zich uniek, doordat alle posten als zender en ontvanger functioneren. Het coversity project is van oorsprong "full duplex". Dus elke antenne draagt zowel zendend- als luisterend bij aan het radio bereik.Hierdoor weet u: als ik hem hoor, kan ik hem werken ook (met 10 Watt). Sinds vandaag is dit ook in deze regio weer een feit.

09 jan 2019
ViewerRepaired Het meekijksysteem van het Coversty netwerk is weer operationeel. Zowel de app als ook de staafdiagrammen van Hobbyscoop zijn weer volop actief. U hoeft er slechts 0,225 seconden op te wachten ;-)

01 jan 2019
VieuwerErrorDe grote storing van de main-server die 27 december ontstond is inmiddels verholpen. Het Coversitynetwerk is weer operationeel. Het meekijksysteem echter is nog niet helemaal bekomen van de schrik. Het lijkt alsof er geen reactie komt op de app en ook de staafdiagrammen van PC7X lijken bevroren. Dit is echter een storing. Ook dit zal hersteld worden.
Er wordt gehoopt op uw begrip

01 dec 2018
VlachtweddeDoor een reorganisatie is de lokatie in Vlachtwedde komen te vervallen. Er wordt naarstig gezocht naar nieuwe mogelijkheden. Alle tips zijn welkom!.

09 mei 2018
VlachtweddeDoor een verbindings probleem is de post Holten een poosje niet opererationeel geweest.
Gelukkig zijn de problemen aldaar opgelost.

03 jun. 2018
VlachtweddeDoor een hernummering bij onze internetprovider was onze hoofdserver korte tijd onbereikbaar. Gelukkig zijn de adressen aangepast en werkt PI2NON weer (op bovengenmoede posten na).

26 mei 2018
VlachtweddeDoor een storing was de post Vlachtwedde enige tijd niet operationeel. Inmiddels is dat opgelost.

18 mei 2018
VlachtweddeDoor een verbindings probleem was de post Harlingen niet operationeel. De contacten zijn weer prettig hersteld.

10 feb. 2018
VlachtweddeNa verhuizing van de radioamateur was de post Vlachtwedde enige tijd niet meer operationeel. Gelukkig is er een nieuwe antenne gevonden voor het steunpunt in oost Groningen. Het bereik is nu weer optimaal daar.

naar het Oude Nieuws
naar het Oude Coversity nieuws


 
© Coversitygroup Noord- en Oost Nederland